Don Corleone

Don Corleone

Όσα μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας που διεξάγεται την παραμονή του Μαραθωνίου Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 με την συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας. 

Οι Λαμπαδηδρόμοι μας θα είναι 9 μέλη μας και το ένα αναπληρωματικό. Η τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου οι δρομείς της ομάδας της Μαρίας Πολύζου θα τρέξουν με όραμα και ελπίδα στον αγώνα που φέρει το όνομα του φιλέλληνα Γάλλου φιλοσόφου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ένταξη του Μαραθωνίου στα ολυμπιακά αγωνίσματα από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896. 

Η ομάδα της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου θα στείλει και αυτή τη φορά ηχηρό μήνυμα προσφοράς καλώντας όσους τρέξουν στον αγώνα Michel Breal και όσους βρεθούν εκεί να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών! 

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στις 16/10, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μεταφορά της ημερομηνίας του 5ου Αγώνα Δρόμου Michel Breal την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Αγώνας στηρίζει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» και την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών. Ο "Σύλλογος Όραμα Ελπίδα" θα βρίσκεται στην εκκίνηση του αγώνα για μας ενημερώσει και μας ευαισθητοποιήσει.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα: www.apsmiltiades.gr και στο πεδίο "Επικοινωνία" ή στην σελίδα του αγώνα εδώ (προκήρυξη)

1/12/2019. 5ος Αγώνας Δρόμου Michel Breal "Τρέχοντας για το Όραμα Ελπίδας"

Ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνα υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και με συνεργασία τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας", για 5η χρονιά πραγματοποιεί τον Αγώνα Δρόμου απόστασης 15χλμ και παράλληλους αγώνες 5χλμ και 1000 μέτρων για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή, επί ασφάλτινης οδού στη μνήμη του μεγάλου Φιλέλληνα και Φιλόλογου Γάλλου Μισέλ Μπρεάλ στον Ιστορικότερο Δήμο της Αττικής, τον Μαραθώνα. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια ασφάλτινη διαδρομή, επίπεδη με μηδενικό βαθμό δυσκολίας μετρημένη, σηματοδοτημένη ανά χλμ και με ηλεκτρονική χρονομέτρηση διασχίζοντας το βόρειο κομμάτι της πεδιάδας του Μαραθώνα στην περιοχή του Σχοινιά περνώντας και από τη Μακαρία Πηγή αναγνωρισμένο σημείο της Ιστορικής διεξαγωγής της Μάχης του Μαραθώνα.

Θα βρείτε την προκήρυξη του αγώνα εδώ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για συμμετοχή στον αγώνα...

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 11:28

Visit Greece | A 365 Day Destination

Ένα βίντεο ύμνος για την Ελλάδα και τους καταπληκτικούς προορισμούς που έχει όλες τις εποχές. Χειμώνας - Άνοιξη - Καλοκαίρι - Φθινόπωρο, οι ομορφιές της Ελλάδας αναδεικνύονται μέσα σε αυτό το βίντεο με τον καλύτερο τρόπο. Ακολουθήστε το visitgreece.gr για περισσότερα βίντεο, για περισσότερους προορισμούς και προτάσεις...

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 συνεκλήθη η 3η Εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Στις εκλογές που διενεργήθηκαν για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με θητεία την διετία Ιούνιος 2019 - Ιούνιος 2021 εξελέγησαν οι:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθησαν:

  1. ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  2. ΝΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  3. ΖΑΓΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  4. ΜΠΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  5. ΤΣΑΚΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Και όμως γίνεται!

Το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει να χάσετε εκείνα τα επίμονα πέντε κιλά, ή να ανεβάσετε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Αλλά οι πρωτάρηδες στο τρέξιμο - ακόμα και αν ήσασταν αθλητές σε άλλα αθλήματα – η δημιουργία ενός προγράμματος προπόνησης μπορεί να είναι αποκαρδιωτική. Πιο κάτω είναι μια προπόνηση για αρχάριους και στο τέλος των 10 εβδομάδων, θα είστε σε θέση να τρέχετε εύκολα 5 χιλιόμετρα.

Εδώ είναι το καλύτερο μέρος. Ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείτε είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα και ένα ρολόι.

Τένοντας είναι το σημείο ένωσης του μυός με το οστό προκειμένου να παραχθεί κίνηση. Με τον όρο τενοντίτιδα γενικά εννοούμε τη δημιουργία φλεγμονής σε κάποιον τένοντα, συνοδευόμενη από τοπική αύξηση της θερμοκρασίας, ερυθρότητα και πόνο. Οι τένοντες που προσβάλλονται συχνότερα είναι ο υπερακάνθιος στον ώμο, η μακρά κεφαλή του δικεφάλου βραχιονίου, ο επιγονατιδικός στο γόνατο και ο αχίλλειος στην ποδοκνημική. Ο αχίλλειος προσβάλλεται στο σημείο όπου καταφύεται (πάνω μέρος της φτέρνας) ή 3 - 4 εκατοστά πιο πάνω.
Σε προχωρημένο στάδιο μιλάμε για τενοντοπάθεια και όχι για τενοντίτιδα, όπου η φλεγμονή παύει να υπάρχει αλλά επέρχεται αποδιοργάνωση των κολλαγόνων ινών του τένοντα.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 09:56

Μυική κράμπα. Αίτια και αντιμετώπιση

Η εμφάνιση κράμπας είναι συχνότερη σε άτομα της 3ης ηλικίας, σε μη γυμνασμένους και υπέρβαρους ανθρώπους.

Η μυϊκή κράμπα είναι μια ξαφνική, ακούσια, συνεχόμενη μυϊκή συστολή, συνοδευόμενη από έντονο πόνο, που συμβαίνει σε έναν ή περισσότερους μυς του σώματός μας και μας αναγκάζει να διακόψουμε την όποια δραστηριότητα κάνουμε ή ακόμα και τον ύπνο μας. Μια κράμπα μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη αν συμβεί μέσα στο νερό.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 21:01

Καταστατικό ΑΠΣ Μιλτιάδη Μαραθώνος

Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που θέλει να διαβάσει το καταστατικό του συλλόγου μπορεί να το κατεβάσει σε μορφή pdf στον παρακάτω σύνδεσμο. Επίσης όποιος θέλει να γίνει μέλος ή τα μέλη που δεν έχουν διαβάσει το καταστατικό, πρέπει να ενημερωθούν "κατεβάζοντας" το αρχείο.

Σελίδα 1 από 3

Ο ΑΠΣ Μιλτιάδη Μαραθώνος είναι μέλος της ΕΟΤΡΙ (Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου), του ΑΛΣ (Πανελληνίου Συλλόγου Μαραθώνιας και Χειμερινής Κολύμβησης) και της ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου). Επίσης είναι επίσημο μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων)


Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλτιάδης Μαραθώνος

Λεωφόρος Μαραθώνος 1, 19007 Μαραθώνας

(Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου)