Πέμπτη, 29 Μαϊος 2014 07:13

Ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνος στηρίζει το 2ο Φεστιβάλ ΕΥ ΖΗΝ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Κυριακή, 1 Iουνίου, 2014

Ο ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ευαισθητοποιημένος και έχοντας ως κύρια αρχή του τη στήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στηρίζει με την ενεργό παρουσία του το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥ ΖΗΝ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΙΑ!

Η ομάδα μας θα συμμετάσχει δια των μελών της τόσο σε αθλητικά δρώμενα αλλά και στις υπόλοιπες δράσεις και έτσι ζητά απο κάθε φίλο ή φίλη με τη σειρά τους να δώσουν ενεργό παρόν και να στηρίξουν μία τέτοια πολύ όμορφη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μας! Λίγα λόγια για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥ ΖΗΝ!

EYZIN

Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε πέρσι κατακτώντας τους εξής στόχους:

1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.

2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών , στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που θα συμμετέχουν.

3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ μετά την κάλυψη του κόστους) επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες που είναι σχεδιασμένες για να μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος χωριστά ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασμό αυτοί επιθυμούν στα εξής αγωνίσματα:


ΕΝΗΛΙΚΕΣ

1.ΤΡΕΞΙΜΟ 5 ΧΛΜ

2.ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 15 ΧΛΜ

3.ΚΑΓΙΑΚ 3 ΧΛΜ

ΕΥΖΙΝ3
ΠΑΙΔΙΑ

1.ΤΡΕΞΙΜΟ 8-15 ΕΤΩΝ

2.ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 10-15 ΕΤΩΝ

· Για την συμμετοχή στην ποδηλασία είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικού κράνους!

· Στην κατηγορία ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 16 ετών & πάνω

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως

Ø Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.

Ø Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, Tai Chi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κλπ

Ø Διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Ø Αθλητικές επιδείξεις από επαγγελματίες σε Zumba, capoeira, Swing κλπ

Ø Ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση ενός πάρτι με ζωντανή μουσική.

Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life:

Οι Surfers4Life είναι μία ομάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραμα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει μία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Η ομάδα διοργάνωσε με επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήματα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έμπνευσης όπως το 1ο Φεστιβάλ Ευ ζην που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία μαγειρέματα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, οι ενδυναμωτικές ομιλίες για την σημασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ).

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες:

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2014, πέρα από ότι χρήματα που θα συγκεντρωθούν για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς (ΚΕΦΙ) και άτομα με σπάνιες παθήσεις (ΠΕΣΠΑ) θα συγκεντρωθούν και φάρμακα, και θα δημιουργήσουν την μεγαλύτερη υγιεινή σαλάτα για 3,000 επισκέπτες που είναι ο στόχος για την επερχόμενη εκδήλωση ενω θα γίνει προσπάθεια να βοηθηθούν οι συνάνθρωποι μας ώστε να διαχειριστούν την κρίση και να βρουν το Ευ Ζην μέσα από ομιλίες, σεμινάρια και αθλητικές εκδηλώσεις.
Ιστοσελίδα ομάδας: www.surfers4life.gr

Γενικό βίντεο ομάδας: http://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU&feature=youtu.be

Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814

Surfers στην εκπομπή Για μια Καλύτερη Ζωή: http://www.youtube.com/watch?v=OBLOasHaQTM&feature=plcp

Surfers στην Πράξη: http://www.youtube.com/watch?v=JK0VH7Oftjk

Διάπλους Αλληλεγγύης: http://www.youtube.com/watch?v=JJr3wZNWGN4

Φωτογραφίες από το 1ο Φεστιβάλ: https://www.dropbox.com/sh/265d03soo84x8ua/7RPl5hrLTI


«We were designed to be awesome. The road to awesome goes through contribution.

Who wants to be awesome? »

Η ομάδα Surfers4Life

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ παρακαλούμε επικοινωνείτε με τον Ν.Βεντούρα στο τηλ. 2294097618.

 

Σχόλια (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Αφήστε τα σχόλια σας

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Ο ΑΠΣ Μιλτιάδη Μαραθώνος είναι μέλος της ΕΟΤΡΙ (Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου), του ΑΛΣ (Πανελληνίου Συλλόγου Μαραθώνιας και Χειμερινής Κολύμβησης) και της ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου). Επίσης είναι επίσημο μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων)


Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλτιάδης Μαραθώνος

Λεωφόρος Μαραθώνος 1, 19007 Μαραθώνας

(Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου)