Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 09:28

Δελτίο τύπου. Βραβεύσεις Μαραθωνοδρόμων , προσωπικοτήτων , και η κοπή πίτας την Κυριακή 29.1.23 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
|||| |||| ||||

ΣΥΝΑΝΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΚΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!!

Μαραθώνας, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023. Μία κοπή πίτας που πραγματικά τα είχε όλα για όσους τυχερούς παρευρέθηκαν σε μία μοναδική παρουσίαση και βράβευση από καταξιωμένους αθλητές του είδους τους , με κοινωνικές προεκτάσεις και έντονο κοινωνικό και αθλητικό ενδιαφέρον, έκοψε την πίτα του ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνος σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσία της Δημοτικής Αρχής αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα. Την εκδήλωση τίμησαν οι Αντιδήμαρχοί Μαραθώνος Ε. Κυπαρίσσης και Χ. Στάμος, ο Πρόεδρος ΚΕΔΜΑ Μ. Γεωργάτος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Αν. Αττικής Γ. Βλάχου, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων, και πλήθος πολιτών και αθλητών που παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις βραβεύσεις του ΑΠΣ Μιλτιάδη Μαραθώνος.

Βραβεύτηκαν η διεθνής πολίστρια Mania Bikof μέλος της Εθνικής ομάδας Πόλο Γυναικών-Ναυαγοσώστρια-ιδιοκτήτρια της Life Guard Hellas και της ΜΚΟ Save lifes , για την διεθνή δράση της τόσο σε ανθρωπιστικό και κοινωνικό επίπεδο για την προσφορά της στο να περιθάλπει και να σώζει ζωές ανά την Ελλάδα όπου υπάρχει ανάγκη, πλημμύρες, καταστροφές, πυρκαγιές αλλά και για τον αγώνα της ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών women non violence project -5Ironmen σε 5 διαφορετικές χώρες και συγκέντρωση αντίστοιχου χρηματικού ποσού και άλλου τεχνολογικού ή οικιακού εξοπλισμού και προσφορά αυτού σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών που ζουν με τα παιδιά τους.

Τιμήθηκε ο εκ Μυτιλήνης Γιαννιώτης, 47χρονος αθλητής Μαραθωνοδρόμος, Δημοσιογράφος, προσωπικός εκπαιδευτής Κωνσταντίνος Χουβαρδάς για το απίστευτο Ρεκόρ Γκίνες καταφέρνοντας να κάνει το μοναδικό παγκοσμίως, να τρέξει 7 Μαραθωνίους σε 7 συνεχόμενες εβδομάδες, σε 7 διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο με επίδοση κάτω των 3 ωρών. Ένα μοναδικό παγκόσμιο επίτευγμα που δείχνει δύναμη σώματος μα πάνω από όλα δύναμη ψυχής-ότι θέλει ο άνθρωπος να βάλει στο μυαλό του μπορεί και να το καταφέρει, καταπλήσσοντας το κοινό με την ταπεινότητα και την απλότητα του, επιβεβαιώνοντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία πέρα απο το να ανακαλύπτουμε καθημερινά τα όριά μας.

Τα όρια μας συναντήσαμε μέσα από την καλύτερη Αθλητική ταινία στον κόσμο την παρουσίασή της και την βράβευση ενός μοναδικού φωτεινού ανθρώπου που εκ γενετής μετέτρεψε τη σωματική του αναπηρία σε χάρισμα καθώς και δύναμη και πηγή έμπνευσης τον Γιώργο Χατζήμπεη, όπου τα επιτεύγματα του στον αθλητισμό Παρολυμπιακή Ομάδα, Παγκόσμιος και Ευρωπαίος Παρατριαθλητής, στη ζωή και στην παρακίνηση των άλλων μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό μας. Ο Γιώργος δίνει πολλά μαθήματα ζωής με τη στάση του και την αντίληψη του για την καθημερινότητα όλων μας.

Ο Σπαρταθλητής Παναγιώτης Γκρέκας ήταν άλλη μία έμπνευση και αποκάλυψη των βραβεύσεων του Συλλόγου μας ένας άνθρωπος που μέσα από τον τερματισμό του σε πολλαπλούς αγώνες Υπεραποστάσεων, Σπάρταθλα, Ευχιδειους Άθλους, Αγώνες Θυσίας, Ολύμπιο Δρόμο, Δρόμο Αθανάτων 24ωρους δρόμους κ.α ξεχωρίζει για το ήθος και την ανθρωπιά του, για τις κοινωνικές του ευαισθησίες και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

Η επόμενη βραβευθείσα και φίλη του Συλλόγου μας εκπαιδευτικός Αγγελική Λυρίου από τον αδελφό Σύλλογο Παλλήνιοι δρομείς, μας συγκίνησε παρουσιάζοντας το βιβλίο της μέχρι το τέρμα από τις Εκδόσεις Ανεμολόγιο, ένα βιβλίο ψυχής και αγάπης για τον άθλο του Μαραθωνίου Δρόμου, ένα βιβλίο που γράφτηκε μέσα από Δύναμη καρδιάς και δύναμη Ψυχής για όλους όσους αγωνίζονται στη ζωή και στους στίβους, Μαραθωνοδρόμος και η ίδια που γνωρίζει την προσπάθεια τον αγώνα και το πάθος των αθλητών του μαραθωνίου δρόμου από πρώτο χέρι.

Στη συνέχεια τιμήθηκε η Ομάδα 3Π Prevention PlasticPollution (https://pi3.gr/index.php/about/) μια νεανική εθελοντική ομάδα που πραγματικά μας εκπλήσσει με τις μοναδικές της δράσεις απαρτιζόμενη από ανθρώπους με πάθος και τους συνιδρυτές της Αγγουριδάκη Ορέστη και Αμαρυλλίδα με στόχο την εξάλειψη όλων των πλαστικών από τις παραλίες της γαλάζιας μας πατρίδας! Οι δράσεις τις έχουν ως κύριο στόχο την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης από τους ωκεανούς μας και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από μια τέτοια ρύπανση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του καθαρισμού των παραλιών, της εκπαίδευσης της νέας γενιάς στο σχολείο και μέσω του αθλητισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και της προώθησης εναλλακτικών βιώσιμων λύσεων αντί της χρήσης πλαστικού και φυσικά μέσω και του ετήσιου καθαρισμού του Μοναδικού Πευκοδάσους του Σχοινιά , μοναδικού στο είδος του στην Ευρώπη!

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των αθλητών του συλλόγου μας για τον τερματισμό τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 2022:

O Σωτήρης Ζησιμάτος, η Ελισάβετ Ντανουκο, η Αγγελική Λερίου, η Ηρώ Ανδριανάκη, η Ηρώ Μαρκαντωνάκη, ο Ζαίμι Χαίρι, ο Ηλίας Καλαμπαλίκης, ο Γραμματέα μας Πέτρος Αλεξανδρής για τον τερματισμό τους στον 39ο Μαραθώνιο. Τον Γιώργο Σταθόπουλο για την επιμονή του τα τελευταία χρόνια να τερματίσει στην κλασσική διαδρομή και με χρόνο 04 : 20 λεπτά.
Την Ελένη Μποσνίδου (με την πολύτιμη βοήθεια από τον Γιώργο Ταγάρη) και την Εμμανουέλα Χειρακάκη για την πρώτη τους συμμετοχή στα 10 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου Αθηνών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας τον Κώστα Δήμα και το Γιάννη Νίνο, για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν στον γηραιότερο αθλητή κύριο Στέλιο Πρασσά να τερματίσουν σε 8 ώρες τον 39ο Μαραθώνιο Αθηνών.
Τον Γιώργο Τάγαρη που τρέχει μαζί με τα παιδιά του, τον Θάνο Τάγαρη και τον Μιχάλη Τάγαρη.
Τον Ανδρέα Πατούρα και όλα τα μέλη μας για την συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου, τριάθλου, κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης.
Μια ιδιαίτερη βράβευση έγινε στον Κωνσταντίνο Μποτόπουλο για διακρίσεις σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης.

Βραβευθήκαν και οι εθελοντές του Συλλόγου μας τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους .
Ακολούθησε δείπνο με ορεκτικά και κυρίως πιάτα και με ποτά καθώς και με την κοπή της πίτας όπου 5 υπερτυχεροί κέρδισαν μονοήμερα ταξίδια στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Ευχόμαστε μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά γεμάτη Αγάπη, υγεία, Επιτυχίες!

ΤΟ ΔΣ του ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Σχόλια (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε τον ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΆΔΗ και το διοικητικό συμβούλιο για τις όμορφες στιγμές
Καθώς και τους αθλητές που συνέβαλαν για αυτό!!!!

  Ketikidis ioannis
There are no comments posted here yet

Αφήστε τα σχόλια σας

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Ο ΑΠΣ Μιλτιάδη Μαραθώνος είναι μέλος της ΕΟΤΡΙ (Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου), του ΑΛΣ (Πανελληνίου Συλλόγου Μαραθώνιας και Χειμερινής Κολύμβησης) και της ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου). Επίσης είναι επίσημο μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων)


Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλτιάδης Μαραθώνος

Λεωφόρος Μαραθώνος 1, 19007 Μαραθώνας

(Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου)